Her er hvordan det ble utført:
300g hvetemel
3 store egg
1/2 ts salt
2 ss vegetabilsk olje (valgfritt)
Dette er boken jeg fikk oppskriften
Hell mel rett på benken og bland inn saltet.
Lag så en grop til væsken.
Lag så en grop til væsken.
Klekk 3 store egg i en bolle
Bland med oljen (jeg valgte hjemmelaget olivenolje fra Helles)
Visp det sammen lett med en visper e.l.
Visp det sammen lett med en visper e.l.
Hell røren oppi gropen, pass på så det er stort nok.
Her kommer det vanskelige. Ta fra bunden av kanten med en gaffel og dytt det over røren.
NB! Veggen kan briste! Det fikk jeg oppleve.. ikke så alt for gøy, så pass på ;)
Det kan fort bli gris når veggen brister...
Kna deigen i ca. 10 min fra midten av og hold på den runde formen.
Når den er lett og elastisk er den ferdig knadd.
Legg en bolle over den og la den stå der fra 15 min til 3 timer.
Jeg lot den stå i 1 time.
Kjefle den til den er fin og tynn og del den i to.
pass på så delene er ca. like store.
legg den ene delen du ikke skal bruke, under en fuktig klut.
Legg valgfritt fyll på, ha god avstand fra hverandre.
(glemte å ta bilde)
Pensle melk rundt fyllet slik at kantene sitter bedre.
Legg så den andre delen oppå den delen med fyll.
klem på hver side av fyllet, og få vekk luftbobler.
Kjær de i biter. Pass på så de ikke sitter fast i benken.
Hvis det blir litt mye, kan du legger litt på en plate og legge de i fryseren.
La de koke i MYE vann og litt salt i 3-5 min.
God appetitt :)
Det ble overraskende godt, men skulle kokt de litt lenger. Jeg skal også velge et annet fyll neste gang. Jeg hadde kjøttdeig og Tomatsaus og ble litt tørt, men var veldig godt.
Så flink du er, det så godt ut! :)
SvarSlett